Miód Wrzosowy

Miód wrzosowy

Cena

słoik 0,9 l – 60 zł

słoik 0,5 l – 30 zł

słoik 0,3 l – 22 zł

 

 

 

Chcesz mieć nerki w dobrym stanie i siusiać na każde wezwanie?

Chcesz sprawny mieć gruczoł krokowy? Jedz codziennie miód wrzosowy!!!

 

Miód wrzosowy, najwyższa półka miodowa. Z uwagi na ograniczony dostęp do pożytków rzadko spotykany między innymi właśnie na naszych terenach pogranicze województw lubuskiego i dolnośląskiego.

Odznacza się silną galaretowatą konsystencją, która znika po krystalizacji oraz wysoką zawartością łatwo przyswajalnego białka.

Smak ma przyjemny, choć mało słodki, szlachetnie goryczkowaty, cierpki.

Barwa: w stanie płynnym ciemnobursztynowa z różnymi ocienieniami, po skrystalizowaniu żółtopomarańczowa lub brunatna.

Skład miodu wrzosowego jest bogaty w witaminy A, B, B6, PP i biopierwiastki.

Ceniony jest ze względu na dużą zawartość łatwo przyswajalnego żelaza.

Wskazania: aktywne biologicznie składniki miodu wrzosowego o działaniu moczopędnym, bakteriobójczym i przeciwzapalnym sprawiają, że jest on wykorzystywany w leczeniu schorzeń nerek, dróg moczowych i gruczołu krokowego (prostata).

Skuteczny w leczeniu chorób błony śluzowej jamy ustnej i gardła, migdałków oraz schorzeń przewodu pokarmowego, kamicy nerkowej jak również przy zapaleniu jelit i biegunce.

Ułatwia trawienie wywierając przy tym korzystny wpływ w stanach zapalnych żołądka i jelit.