MIÓD RZEPAKOWY KREMOWANY 1,2 KG
Opis
MIÓD RZEPAKOWY KREMOWANY 1,2 KG
Na początku warto przede wszystkim wyjaśnić, że w wyniku kremowania miodu nie zmieniają się jego właściwości. Nadal jest on więc bardzo bogatym w makro- i mikroelementy produktem. Tak naprawdę jedyną jego wadą może być konsystencja, która różni się od zwykłego, płynnego miodu i nie każdemu może odpowiadać. Jednak jest ona cały czas taka sama, miód nie krystalizuje się, więc można go łatwo nakładać, np. na kanapki.
Posiada konsystencję kremu do smarowania, dlatego może zastąpić nam inne, mniej zdrowe smarowidła. Dzięki temu, że nie trzeba go ogrzewać, by znowu stał się płynny, nie traci on swoich cennych właściwości. Również nie jest podatny na rozwarstwianie, tak jak zwykły miód, które może powodować fermentację. Inna konsystencja sprawia, że miód nie jest tak klejący, dlatego łatwiej używać go podczas gotowania. Nie brudzi tak bardzo rąk i łatwo go zmyć z materiałów lub mebli.